IC Amplifier... Science Toys | Science Blog | Log Out | Topics | Search
My Toys | Energy | Moderators | Register | Edit Profile

Scitoys Message Board » I am having trouble building one of the toys » IC Amplifier... « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Lee Joon Hon Alvin (Abcinventor)
Member
Username: Abcinventor

Post Number: 10
Registered: 9-2005
Posted on Sunday, December 11, 2005 - 5:47 am:   Edit PostDelete PostView Post/Check IPPrint Post   Move Post (Moderator/Admin Only)Ban Poster IP (Moderator/Admin only)

What's the 1200 ohm resistor used for in the amplifier project?
May be you had some typo error?

Anyway i was having trouble!
The amplifier worked fine when it was on breadboard prototype
but after i transfer it to the circuit board(the one with parallel
copper tracks and a board behind) it gave me some sound that
are only the loudest part of the songs and it wasn't clear.
Even when i turn up the input volume, it only gave popping
sounds at the peaks(eg.,drum beats)

well maybe i burned the chip or other components but my soldering iron is
only 40W....
I am using flux though. those flux may conduct electricity and short
circuit it?
Anyway there are some black stuff that are in between the copper tracks
that might conduct electricity.They can be scraped out to give better sound
but i have them all scraped out now!!!
What should i do now? whats the problem?Whats next?

Hope you can give me some advice or tips!
Thanks!
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Alexander N Roberts (Whoo_mythbusters)
Member
Username: Whoo_mythbusters

Post Number: 14
Registered: 9-2005
Posted on Thursday, December 29, 2005 - 3:51 pm:   Edit PostDelete PostView Post/Check IPPrint Post   Move Post (Moderator/Admin Only)Ban Poster IP (Moderator/Admin only)

Well first of all go over the whole thing verry carefully make shure you put it together correctly ...then go over all of the soldering look verry carefully over every little bit of solder make shure there is no little "tail" sticking out and connecting two copper trails. If everything is ok then check the copper foil itsself make shure it is all intact and not torn.
If everything is perfect start thinking about doing it again...

Add Your Message Here
Post:
Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and moderators may post messages here.
Password:
Options: Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:
For those who have trouble spelling, the Google Toolbar (included in the Google Pack) can check and correct the spelling in your posts on this message board and others.

Renewable Energy

Topics | Last Day | Last Week | Tree View | Search | Help/Instructions | Program Credits Administration